Uppdaterad 2017-09-10

TeleNr. tornet ESMQ

0480-459062 eller 459063.

Landningsavgift ESMQ är

250:- ink 4tim Parkering.

däröver 15:-/ton och timme eller 150:-/ Dygn.

Ex.moms

Här hittar du Kalmar Flygklubb!

mer information här!

Medlemskap

Som medlem har du tillgång till tre moderna flygmaskiner, vilka du kan hyra till förmånligt pris. Ansökan om medlemskap gör du till Kassören Allan Fredriksson.

MEDLEMSAVGIFT

Den lägsta årsavgiften som aktiv medlem är 2.250 kronor. Avgiften fördelas enligt följande:

Medlemsavgift till klubben

1.200:-

Medlemskap KSAK, MKSAK, FSF

450:-

Självriskseliminering

100:-

Arbetsplikt

500:-

Totalt utan "tusenlappen"

2.250:-

Betalar du den extra "tusenlappen" får du
ett flygtimpris som är 100:- lägre. Totalt med "tusenlappen"

3.250:-

De två översta posterna talar för sig själva. Självriskseliminering är obligatorisk. Den betalar du för att slippa betala självrisk på 15.000 kronor, om oturen är framme när du flyger klubbens plan. Arbetsplikten på 500 kronor är något du får tillbaka i utbyte mot arbete åt klubben, och då ger varje arbetad timma ett tillgodo på 100 kronor för att användas vid flygning. Du vet väl att du även kan jobba fler timmar för klubben och få 100 kronor per timme för dessa att flyga för.

Gästmedlem betalar 600 kronor.
Detta medlemskap förutsätter att du är aktiv medlem i en annan svensk flygklubb som är ansluten till KSAK. När du ansöker om detta medlemskap ska du ange vilken din moderklubb är.

Stödjande medlem betalar 200 kronor.

Distanskurs PPL/LAPL

Nu kan vi erbjuda distanskurs för PPL och LAPL teori. Kräver endast deltagande vid 8 tillfällen varav hälften är för skolprov och resten läser du själv på distans med hjälp av websida med all kursmaterial.

Anmälan till skolchef Christer Siverud Email christer@sivek.se

LAPL certifikat

Kalmar FK är bland de första i Sverige som kan erbjuda det nya förenklade flygcertifikatet LAPL. Förutom teorin så krävs bara 30 flygtimmar för att bli pilot nu vilket gör att certifikatet blir 30% billigare och snabbare. Har du redan LAPL(S) med TMG får du LAPL(A) på 3-5 timmar. Första eleven blev klar i början april.

Nya Radio frekvenser!

ESMO Oskarshamn 123.35 MHz PPR!!!

ESSW Västervik 123.250Mhz

ESSF Hultsfred 123.050MHz